Série poruch broušení, které zanechaly hrdého historického Buryho v troskách

26 Dec 2020

Dva moderní, analytičtí mladí fotbaloví muži, Rory Campbell a Henry Newman, kteří se rozhodli nepokračovat v navrhovaném nákupu stanoveném pro termín, vysvětlili ve svém prohlášení, že je zapotřebí silnější správy věcí veřejných a trosky Bury byly výsledkem „ systémová selhání…za několik let “. Optimismus fanoušků Bury FC se proměnil v zoufalství, protože došlo ke zmeškání termínu prodeje klubu Přečtěte si více

To vypadalo jako diplomaticky formulovaný signál, že byli docela zděšeni co našli v troskách oddaného klubu EFL.Zejména vedle platební neschopnosti, která vyústila v dobrovolné ujednání společnosti (CVA), které popíralo dodavatele, HMRC a další věřitele, jimž dlužilo 75% peněz, které jim Bury dlužil, a stále neuhrazené mzdy kvůli hráčům, kteří v minulé Bet 365 sezóně získali povýšení, byla hypotéka na Gigg Lane, u kterého se zdá, že Campbella a Newmana repelent našli. prodal klub Stevovi Daleovi za 1 £.

Věřitel, společnost se sídlem v Crosby, nazvaná Capital Bridging Finance Solutions („Capital“), nyní dluží 3,7 mil. GBP.Kapitál zase zastavil společnost Gigg Lane, která je z domácích fotbalových hřišť nejúspěšnější, společnosti se sídlem na Maltě, jejíž vlastní věřitelé byli osm společností registrovaných v daňovém ráji Britských Panenských ostrovů. Jak odhalil Guardian, velká část vypůjčených peněz nikdy nepřišla do Bury, protože 40% bylo zaplaceno jako „úvodní poplatky“ nemenovaným třetím stranám.

Den to odůvodnil tím, že umožnil nízkou úroková sazba, v poslední době chápána jako 6%, ale lze s jistotou říci, že by se neočekávalo, že takové uspořádání nalezneme na domácí půdě Bury.To – spolu s další hypotékou na sociální klub a tím, co zdvořile popsali jako „celkový finanční stav klubu“ – bylo možná hlavním důvodem, proč se Campbell a Newman rozhodli, že ve své současné prosperující společnosti ve skutečnosti nepotřebují kouřící nepořádek v Bury. životy. Facebook Twitter Pinterest Klub je srdcem komunity již 134 let. Fotografie: Peter Byrne / PA

Tento kolaps, společně s Boltonem Wanderers rozbitým po silnici, vytváří příšernou podívanou pro anglický fotbal, globálního monstrum hodujícího na svůj největší boom. Premier a Football Leagues odrážely pravidelné politické kroky směrem k nezávislé regulaci argumentem, že jejich pravidla jsou silná.Ale ruiny Bury obsahují toxické ukazatele na jasné díry ve správě a kluby EFL – které vytvářejí pravidla a po mnoho let je pomalu posilují – se nyní musí rychle reformovat.

Jak stanovila Frith a EFL potvrdil, že Dale dokončil převzetí £ 1, aniž by vyhověl pravidlům ligy, že noví majitelé musí prokázat, že mají peníze na udržení klubu, „důkaz financování“. Hlavní chybou v pravidlech je nedostatek vhodných sankcí pro majitele, který je obviňuje: převzetí nelze popřít.Místo toho bylo uvaleno registrační embargo a zápasy byly pozastaveny, ale sám Bury – klub, který je věrně podporován – čelil hrozbě vyloučení, a nikoli sám Dale. Fiver: zaregistrujte se a získejte náš každodenní fotbalový e-mail.

Test vlastníků a ředitelů „vhodné a správné osoby“ čeká na rozšíření na více než jen základní kontrolu odsouzení za trestný čin, ale po dohodě, že v zásadě loni v létě, se kluby stále nedohodly na praktičnosti.

Další pravidla EFL, velmi oceňovaná, která mají povzbudit kluby, aby v rámci svých možností utrácely na mzdy hráčů, jsou hluboce vadná, protože majitelé mohou nalít peníze navíc, aby je zaplatili, pokud je investují spíše jako akcie než půjčky.To je zjevně to, co Stewart Day udělal, podepsání hráčů, které si Bury nemohl dovolit, půjčováním peněz od svých realitních společností a přeměnou těchto milionů na akcie. Ale když se jeho společnosti dostaly do platební neschopnosti v řádu několika miliónů liber, neměl na Buryho už žádné peníze a mzdové náklady klubu byly okamžitě zničující. příčku v roce 2014, kdy si Day vzal půjčku s 138% ročním úrokem zajištěným na Gigg Lane, ale nikdy tomu tak nebylo a on mohl pokračovat.

Ačkoli existuje široké sympatie pro příznivce Bury a hluboké sentiment pro fotbalové dědictví, kromě jiných klubů a mnoha fanoušků je také podrážděný z postupu z League Two vyhrál v minulé sezóně s vynikajícím týmem, který si klub nemohl dovolit zaplatit.Proto podpora klubů pro pevnou linii udržovanou radou EFL.

Frith rovněž vyzval k prošetření dohody, kterou společnost RCR Holdings koupila za 70 000 liber jakoukoli potenciální pohledávku vůči Burymu Dayova společnost Mederco, která je ve správě. Správce společnosti Mederco sdělil věřitelům, že není jisté, zda lze uplatnit nárok, protože se zdálo, že půjčky od společnosti Mederco byly přeměněny na akcie klubu. Potenciální pohledávka byla nicméně přijata do Bury CVA jako dluh ve výši 7 mil. GBP vůči společnosti Mederco. Hlas RCR ve výši 7 milionů £ umožnil Daleovi předat CVA s nezbytnou většinou věřitelů. Jediný vlastník a ředitel RCR, Kris Richards, potvrdil pro BBC Radio Manchester, že je partnerem Daleovy dcery.Dale odpověděl: „Veškeré jednání s CVA bylo provedeno správným a správným způsobem.“

Takže právě tam se krásná hra viktoriánských zakladatelů se svými sportovními hodnotami a ctnostmi budování postav dostala v Gigg Lane, Bury, v roce 2019.